Welke scootmobiel past er bij u?

Het imago van de scootmobiel is de laatste jaren enorm veranderd. Tegenwoordig is het aanbod enorm waardoor u een vrije keuze hebt. Wilt u een scootmobiel met drie wielen of toch vier? Moet hij opvouwbaar zijn? Of heeft u liever een vast model met een comfortabele en ergonomische zitting? Wilt u een blauwe of toch liever een rode? De keuze is reuze!

Scootmobielen worden steeds populairder. Wanneer u niet meer zo mobiel bent als voorheen is een scootmobiel de perfecte oplossing! Bovendien heeft de scootmobiel op technische vlak de afgelopen jaren heel wat veranderingen ondergaan. De huidige modellen zijn hierdoor comfortabeler, hebben een groter actieradius, kunnen sneller, hebben betere vering en remsystemen en hebben bovendien een modern uiterlijk.

Voordat u een scootmobiel gaat aanschaffen is het belangrijk om uw wensen duidelijk te hebben. Dit zorgt ervoor dat u gericht op zoek kunt gaan. Hieronder volgen een aantal tips die u hier wellicht bij kunnen helpen:

1. Welke afstand wilt u ongeveer met een scootmobiel kunnen afleggen?

Bent u opzoek naar een scootmobiel om dagjes te gaan touren? Of heeft u hem nodig om de ritjes naar de supermarkt en terug te kunnen rijden? De verschillende modellen verschillen in de actieradius. Zo heeft een opvouwbare scootmobiel vaak een actieradius tussen de 10 en 20 km en kan een vast model tussen de 25 en 80 km rijden voordat de accu leeg is. Deze verschillen zijn erg groot en daarom is het van belang om dit voor uzelf te bepalen.

2. Wilt een opvouwbaar model die u overal mee naar toe kunt nemen, of toch liever een vast model?

Als u van plan bent de scootmobiel mee op vakantie te nemen of naar pretparken en dierentuinen, is een opvouwbare scootmobiel ideaal voor u. Een opvouwbare scootmobiel demonteert u heel gemakkelijk en past in vrijwel iedere auto. Wanneer u een scootmobiel voor lange tochten zoekt is een vast model misschien een comfortabelere keuze.

3. Welke snelheid wilt u met de scootmobiel kunnen rijden?

Bent u al tevreden met een scootmobiel die stapsvoets rijdt of wilt u een fietser kunnen bijhouden? Een opvouwbare scootmobiel heeft vaak een maximum snelheid van 9 km per uur terwijl een vast model een maximum snelheid tot 25 km per uur kan hebben.

4. Welk gewicht moet de scootmobiel kunnen dragen?

Wanneer uw last heeft van overgewicht is het belangrijk om een scootmobiel te kiezen die uw gewicht aankan. Een opvouwbare scootmobiel kan vaak tussen de 120 en 160 kg dragen. Een vast model vaak tot de 200 kg.

5. Wat voor soort zitting wilt u?

De vele modellen scootmobielen hebben ieder hun eigen voordelen, maar toch wel een van de belangrijkste is de zitting. U kunt bijvoorbeeld kiezen of u een zitting wilt met armleuningen of juist zonder. Wanneer u een scootmobiel kiest voor de lange afstanden wilt u wel comfortabel kunnen zitten. Wanneer u regelmatig rugklachten heeft, is het al helemaal belangrijk om voor een comfortabele zitting te kiezen. Bovendien zijn er tegenwoordig modellen beschikbaar met een ergonomische zitting. Het is daarom belangrijk om te informeren naar de mogelijkheden als u een scootmobiel gaat aanschaffen.

Extra informatie?

Wij helpen u graag met het maken van uw keuze, neem voor advies geheel vrijblijvend contact met ons op. Hiervoor kunt u het contactformulier op onze website invullen. Vind u het fijner om telefonisch een toelichting te krijgen, bel dan naar 0181-850439 .

Proefrit maken?

Bij ons is het tevens mogelijk om een proefrit te maken. Dit kan zowel in onze showroom in Hellevoetsluis als bij u thuis. Neem met ons contact op voor de mogelijkheden.