Veilig de herfst en winter door met uw scootmobiel
februari 3, 2022Ontmoet onze nieuwe collega: Danny
februari 3, 2022Misschien overweegt u om een scootmobiel aan te schaffen, of heeft u er al een en bent u benieuwd naar wat weetjes over een scootmobiel. Wij hebben wat weetjes en feiten onder elkaar gezet om u meer informatie te geven over het rijden op een scootmobiel en wat daarbij komt kijken.
Scootmobiel met 3 wielen
Een scootmobiel met 3 wielen heeft een kleine draaicirkel en is extra wendbaar. Hierdoor is een scootmobiel met 3 wielen uitermate geschikt voor het maken van kleine bochtjes in bijvoorbeeld een supermarkt. Een 3-wiel scootmobiel heeft, in vergelijking met een 4-wiel scootmobiel, meer beenruimte. Dit komt omdat er slechts 1 voorwiel is.
Scootmobiel met 4 wielen
Een scootmobiel met 4 wielen is stabieler. Door de 4 wielen is de kans op vallen kleiner. Lange afstanden zijn makkelijk haalbaar met deze scootmobiel en over het algemeen haal je hogere snelheden. Een scootmobiel met 4 wielen staat stabieler op de grond en is daarom geschikter op oneffen paden.
De snelheid
Sommige mensen vragen zich af hoe snel de snelste scootmobiel per uur kan rijden. Het antwoord hierop is 22 kilometer per uur. Dat is ongeveer de gemiddelde snelheid die een wielrenner rijdt. Best snel toch?
Doelgroep
De meeste mensen hebben het idee dat oudere mensen alleen gebruik maken van een scootmobiel. Dat is niet waar. Wij hebben klanten van alle leeftijden in de winkel gehad. Iemand die zijn voet gebroken heeft en toch mobiel wilt zijn op een vakantie, huurt bij ons een scootmobiel of denk aan mensen die een spierziekte hebben op jonge leeftijd. Een scootmobiel is er voor iedereen. Daarom groeit het aanbod ook en is er steeds meer keuze.
Plek op de weg
Een scootmobiel mag rijden op de rijbaan, een fietspad en het voetpad. De bestuurder moet wel de snelheid aanpassen naar de algemene regels van de weg. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u 25 kilometer per uur op het winkelcentrum rijdt. De veiligheid van u en de mensen in uw omgeving staat voorop.
Mobiele telefoon
Net zoals op een fiets en in de auto is het gebruiken van een mobiele telefoon op een scootmobiel verboden. U mag wel handsfree bellen of muziek luisteren. U kunt hiervoor bijvoorbeeld oortjes gebruiken.
Verzekering
U moet uw scootmobiel altijd WA (Wettelijk Aansprakelijkheid) verzekeren. Dit geldt voor alle soorten scootmobielen. U mag natuurlijk ook kiezen voor een allriskverzekering. Zo weet u zeker dat ook uw schade volledig gedekt is bij een ongeval.
Rijbewijs
U hoeft geen rijbewijs te hebben om te rijden op een scootmobiel. Uiteraard moet u wel op de hoogte zijn van de verkeersregels. Ook moet u zich als bestuurder van een scootmobiel aan de regels houden.
Wij zijn benieuwd naar welke feitjes en weetjes u al wist. Wilt u nog meer weten over het rijden met een scootmobiel? Naam dan contact met ons op via: 0181- 85 04 39 of kom langs in onze showroom. Wij staan altijd voor u klaar.