Welke scootmobiel past er bij u?

Gepubliceerd op: 22-11-2017

U leest het bij Scootmobielaanhuis.nl, zo wordt de keuze makkelijker dan ooit!

Welke scootmobiel past het beste bij u?

Dit is iets wat afhangt van veel factoren, daarom is het zo belangrijk om vooraf alle informatie goed door te lezen zodat u daarna de perfecte scootmobiel kunt kiezen uit alle soorten en maten die er zijn. Het maken van de juiste keuze zorgt ervoor dat u lang en comfortabel met uw scootmobiel op pad kunt. Er zijn diverse factoren die meespelen in uw keuze die wij verderop in dit artikel allemaal zullen benoemen. U kunt dan de juiste keuze maken en er zeker van zijn dat de scootmobiel die u aanschaft ook echt bij uw levensstijl past.

Welke scootmobiel bij actieve levensstijl

Scootmobielen zijn er in diverse soorten maar ook in verschillende snelheden. Hierom is het dus goed om te kijken wat u met de scootmobiel wilt gaan doen. Gaat u vanuit huis verre afstanden rijden bijvoorbeeld omdat de supermarkt niet in de buurt zit? Dan is het verstandig om voor een variant te kiezen die tot 25 kilometer per uur kan rijden. U bent anders te lang onderweg om langere afstanden af te leggen terwijl dat niet nodig is.
Wilt u de scootmobiel slechts gebruiken om korte stukken te rijden dan kunt u een variant kiezen die tot 6 of 9 kilometer per uur gaat en deze zijn dan vaak ook inklapbaar wat weer extra mogelijkheden geeft. Bij de aankoop van een scootmobiel krijgt u van ons een stevige boodschappentas met reflectie strips cadeau, zo bent u beter zichtbaar en kunt u makkelijk al uw spullen en boodschappen meenemen als u op pad gaat.

Een scootmobiel meenemen

Als u wel eens met een auto weggaat om bijvoorbeeld uw familie te bezoeken dan is het een voorwaarde dat de scootmobiel in deze auto past. Een vaste scootmobiel zou hooguit achterin een grote bus passen met een laadklep. De meeste families hebben deze niet tot hun beschikking en dan is het verstandig om te kiezen voor een inklapbare of demonteerbare scootmobiel. Deze gaan vaak tot een snelheid van 9 kilometer per uur maar omdat u de grote afstanden aflegt met de auto is dat niet erg.

Scootmobielen voor elk lichaamstype

Elk lichaam is anders en daarom zijn er zoveel verschillende soorten scootmobielen op de markt. Wat de ene persoon heel prettig vindt kan voor de  ander minder aangenaam zijn. Als u snel last heeft van uw rug is de zitting dus één van de belangrijkste dingen om naar te kijken. Wilt u armleuningen voor extra steun of vindt u het prettig om een ergonomische zitting te hebben die uw rug extra ondersteunt? Als u verre afstanden gaat rijden met uw scootmobiel is het een goed idee om een zitting te kiezen die extra goed bij uw lichaam past. Armsteunen kunnen fijn zijn om te gebruiken als u een beetje onderuit zakt en moeilijk rechtop kan komen maar ook om even uw armen te laten rusten als deze vermoeid zijn. Kiest u een scootmobiel voor korte afstanden dan zijn armsteunen alweer een stuk minder belangrijk.

Een inklapbare scootmobiel kan vaak een gewicht dragen van maximaal 160 kilo, sommige varianten echter wat minder. Als u last heeft van overgewicht is dit iets om goed op te letten, zodat u zeker weet dat de scootmobiel geschikt is voor uw gewicht. Scootmobielen in een vast model kunnen vaak tot 200 kilo dragen, dan worden de opties voor het uitkiezen van een scootmobiel wel iets beperkter maar dit is belangrijk om op te letten.

Een scootmobiel, een grote uitgave?

In ons assortiment vindt u erg veel nieuwe scootmobielen in alle soorten en maten. U heeft hierdoor veel keuze om een messcherp geprijsde scootmobiel te kiezen die bij u past. Ondanks dat is het aanschaffen van een nieuwe scootmobiel voor veel mensen een erg grote uitgave. Daarom hebben wij ook tweedehands scootmobielen, deze zijn wel gebruikt maar daardoor zeker niet minder goed. Op sommige tweedehands scootmobielen is maar een paar maanden gereden en deze zijn dus eigenlijk nog zo goed als nieuw maar dan voor een flink lagere prijs. Alle informatie die u nodig heeft staat bij de producten zodat u zeker weet dat de scootmobiel geschikt is voor u.

Pechhulp voor u en uw scootmobiel

Ook met scootmobielen kan er wel eens wat aan de hand zijn waardoor u  stil komt te staan. Om dat te voorkomen doen wij er alles aan om uw scootmobiel goed te onderhouden en doen dit ook echt alleen met originele onderdelen. Mocht het toch zo zijn dat u een keer stil komt te staan is het fijn om pechhulp te hebben zodat u en uw scootmobiel zo snel mogelijk weer veilig thuis komen. We proberen uw scootmobiel altijd bij u aan huis te repareren en wanneer dit niet lukt krijgt u een leen scootmobiel zodat u nooit zonder vervoer zit. Bij Scootmobielaanhuis.nl doen wij er alles aan om het rijden met uw scootmobiel voor u zo plezierig mogelijk te maken!

Leuk? Deel het!