Wat u moet weten over een accu

Scootmobiel accu
Gepubliceerd op: 29-11-2020

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben met uw scootmobiel. Een goede accu heeft daar veel invloed op. Het goed onderhouden van de accu is belangrijk. Wanneer u uw accu goed onderhoudt, is de kans groter dat deze langer meegaat. We vertellen u er graag meer over.

De oplader

U krijgt bij de aankoop van uw scootmobiel een oplader erbij. Gebruik altijd deze oplader voor het opladen van de accu en geen andere oplader. Deze zorgt ervoor dat het laadproces optimaal verloopt.

Opladen

Laad de accu’s van de scootmobiel nooit gedeeltelijk op, maar wacht tot de accu volledig is opgeladen. De acculader geeft vanzelf aan wanneer de accu’s volledig zijn opgeladen. Dan mag u de oplader verwijderen van uw scootmobiel. 

Laadbeurten

Heeft u een nieuwe scootmobiel of nieuwe accu’s? Dan duurt het een aantal laadbeurten voordat de accu’s hun optimale capaciteit bereiken. Let daarop als u de eerste paar keren met uw scootmobiel naar buiten gaat.

Af en toe in gebruik

Wanneer u uw scootmobiel af en toe gebruikt, laad dan de accu’s één keer in de drie of vier weken volledig op.

Het weer

Net zoals bij een auto heeft het weer invloed op de capaciteit van de accu’s van uw scootmobiel. Hoe kouder het buiten is, hoe minder ver u ermee kunt rijden. Soms kan dit wel de helft schelen. Is de temperatuur van de batterijen onder het vriesupunt? Dan kan de capaciteit tot meer dan 50% afnemen. Houd hier dus rekening mee als u naar buiten gaat in de kou.

Manier van rijden

De manier van rijden en waar u rijdt, beïnvloedt de capaciteit van de accu’s. Wanneer u veel optrekt en stopt, rijdt door een heuvelachtig landschap of over een zachte weg rijdt, zorgt dat ervoor dat u minder ver kunt rijden met uw scootmobiel. Hoe constanter de snelheid van de scootmobiel, des te beter voor de accu’s.

Stallen

Stal uw scootmobiel altijd in een vorstvrije en warme ruimte. Wij raden aan dat u ook uw scootmobiel in deze ruimte oplaadt. Hierdoor preseteren de accu’s beter.

Wat te doen bij geen gebruik?

Gebruikt u uw scootmobiel voor een langere periode niet? Of wordt deze voor een lange tijd niet opgeladen? Laad de accu’s dan volledig op en ontkoppel de lader. Wij adviseren om de oplader daarna maandelijks een nacht aan de scootmobiel te laten.

Wat de levensduur van de accu’s van uw scootmobiel is, is moeilijk te zeggen. De accu’s slijten door het gebruik en hierdoor kunt u er minder kilometers mee rijden. Slijtage voorkomen? Volg dan onze tips op om zo lang mogelijk te genieten van uw scootmobiel.

Heeft u nog vragen over de accu’s van uw scootmobiel? Neem gerust contact met ons op of kom langs in de showroom.

 

Leuk? Deel het!