Veilig op weg met uw scootmobiel

Scootmobiel aan de lader
Gepubliceerd op: 26-12-2020

Het gebeurt misschien niet dagelijks, maar ook tijdens het rijden op een scootmobiel dreigt er gevaar voor ongelukken. U neemt namelijk deel aan het verkeer. Met onze tips bent u veiliger op weg en voorkomt u ongelukken.

Ongelukken

De meeste ongelukken met scootmobielen gebeuren in het verkeer. Automobilisten die niet goed opletten in het verkeer kunnen u scheppen tijdens het oversteken. Veel andere ongelukken zijn echter éénzijdig.

Waar moet u rekening mee houden?

Allereerst moet u onthouden dat u kwetsbaar bent tijdens het rijden op een scootmobiel. Wanneer u ouder wordt, neemt het reactie- en inschattingsvermogen af. Verkeerssituaties kunnen verkeer ingeschat worden, waardoor u zichzelf of een ander wellicht in gevaar brengt. Een scootmobiel is een statisch vervoersmiddel. U bent niet in staat om snel opzij te gaan om gevaar te ontwijken dus daarom moet u altijd goed vooruitkijken.

Maak uzelf beter zichtbaar

Zeker in het najaar wordt het sneller donker, regent het vaker en is het glad op de weg. Er zijn een aantal manieren waarop u zichzelf beter zichtbaar kunt maken. Allereerst kunt u bijvoorbeeld een fluoriserende tasaan uw zitting vastmaken. Hierdoor bent u direct beter zichtbaar in het donker. Ook kunt u denken aan opvallende kleuren kleding. Daarnaast willen wij u erop wijzen dat u altijd uw verlichting checkt voordat u van huis vertrekt. Niets is zo vervelend om tijdens uw uitstapje erachter te komen dat uw verlichting niet werkt en u niet veilig op weg bent. Tot slot geven wij u nog graag een tip mee om niet zomaar de weg over te steken of achter een geparkeerde auto weg te rijden.

Hoe beter u ervoor zorgt dat u zichtbaar bent in het verkeer en u aan de verkeersregels houdt, des te kleiner de kans op ongelukken. Heeft u vragen over de veiligheid op de weg of wilt u meer tips over het veilig de weg op gaan met uw scootmobiel? Neem dan contactmet ons op via info@scootmobielaanhuis.nlof bel 0181-850439.

Leuk? Deel het!