Veilig de herfst en winter door met uw scootmobiel

herfst en winter
Gepubliceerd op: 13-09-2020

Het lijkt misschien nog vroeg, maar de herfst en winter zitten eraan te komen en wij bereiden u dan ook graag op tijd voor. De dagen worden al wat korter, het is eerder donker en de temperatuur begint te dalen. Om u veilig de herfst en winter door te laten komen, geven wij u wat tips om ook in het najaar op pad te kunnen met uw scootmobiel.

Banden

Het is allereerst belangrijk dat de banden van uw scootmobiel genoeg profiel hebben. Met genoeg profiel, heeft de scootmobiel meer grip op de weg en glijdt u minder snel weg in een bocht. Net als bij een auto, is het belangrijk dat u regelmatig de bandenspanning opmeet. Met een goede bandenspanning, is de rolweerstand lager, waardoor de scootmobiel minder hard werkt om te rijden. Dit vinden de accu’s ook erg fijn. Wij raden aan om uw banden in het geheel regelmatig na te kijken om te achterhalen over scheuren in de banden zitten. Ziet u scheurtjes? Laat de banden dan op tijd vervangen om problemen en ongelukken te voorkomen.

Accu’s

De conditie van de accu’s zijn erg belangrijk voor het rijden in de winter. Door de lagere temperatuur verliezen accu’s een deel van de capaciteit, net zoals bij auto’s. Hierdoor rijdt u niet net zo ver als in de zomer. Wanneer u dus in de winter op pad gaat, moet u onthouden dat u minder ver kan reizen. Laad voor vertrek uw accu volledig op in een ruimte op kamertemperatuur.

Lichten

Omdat het buiten eerder donker is, het vaak regent of mistig is, is goede verlichting noodzakelijk. Uw zicht kan namelijk flink verminderen door weersomstandigheden. Controleer daarom altijd eerst uw verlichting voordat u naar buiten gaat. Werkt deze niet optimaal? Benader ons dan eerst voordat u naar buiten gaat. Uw veiligheid staat te allen tijde voorop.

Kleding en bescherming

Indien u nog zichtbaarder wilt zijn in de herfst en winter, raden wij een reflecterende tas aan. Deze tas gaat over uw rugleuning zodat u ook van achter goed zichtbaar bent in het verkeer.  Daarnaast is het beschermen van de scootmobiel ook belangrijk. Denk hierbij aan: zittingbeschermer, afdekhoes en een dashboardbeschermer. Tot slot wilt u uzelf ook beschermen tegen regen en sneeuw. U kunt bij ons terecht voor: regenponcho’s die ook de scootmobiel bedekken, voetenzakken en schootskleden.

Parkeren

Als u in de winter ook naar buiten gaat met uw scootmobiel is het belangrijk dat u de scootmobiel binnen parkeert. Deze plek moet droog zijn. Laad uw accu ook regelmatig op, ook al gebruikt u deze niet. Wanneer u hem niet oplaadt, zal er diepontlading ontstaan. Door de accu regelmatig op te laden, voorkomt u problemen.

Onderhoudsbeurt

Regelmatig onderhoud aan uw scootmobiel zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt. Alle onderdelen van de scootmobiel worden gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt. Ziet de monteur een aankomend probleem? Dan zal hij deze direct oplossen zodat u weer veilig verder kunt rijden.

Pechhulp

Als u gebruikmaakt van onze pechhulpdienst, ontvangt u een pasje waarmee u recht heeft op pechhulp door heel Nederland. Als u onderweg stilstaat, kunt u de alarmcentrale bellen en uw gegevens, die op het pasje staan, doorgeven. Een medewerker van de alarmcentrale zal uw gegevens noteren en direct een pechhulp medewerker naar uw locatie sturen. De pechhulpdienst streeft ernaar om binnen 45 minuten op locatie te zijn. Zodra de pechhulp is gearriveerd, zorgen zij ervoor dat u en uw scootmobiel naar huis worden gebracht.  

De voordelen van pechhulp

  • U geniet van uw scootmobiel zonder angst om te stranden
  • U betaalt een vast bedrag per maand
  • Eén keer per jaar recht op pechhulp
  • Binnen 45 minuten overal in Nederland geholpen
  • Overzichtelijk pechhulppasje met de te nemen stappen
  • Hulp van vriendelijke medewerkers die u op weg helpen

Mocht u nog meer informatie willen over het rijden in de herfst en winter met uw scootmobiel, bel dan 0181- 85 04 39 of kom langs in de showroom.

Leuk? Deel het!