Scootmobiel mee op reis?

Gepubliceerd op: 06-04-2017

Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat mensen steeds vaker een scootmobiel mee op reis willen nemen. Denkt u al na over uw volgende vakantie en wilt u uw opvouwbare/ demonteerbare scootmobiel met u mee nemen? Lees hier waar u rekening mee moet houden.

Scootmobiel mee op reis

De vakantieperiode is voor veel mensen voorbij, maar misschien heeft u nog wel een vakantie gepland staan of denkt u al na over de volgende vakantie. Want wat is het fijn om lekker de koffers te pakken om van een heerlijke rustgevende of misschien wel culturele vakantie te genieten. Maar wat als u een mobiliteitsbeperking heeft en toch het optimale uit de vakantie wilt halen? De opvouwbare en demonteerbare scootmobielen zijn hiervoor een uitkomst. Veel mensen gebruiken deze het hele jaar door en nemen deze gemakkelijk in de auto mee voor uitstapjes, maar wat als u niet met de auto reist, maar met een vliegtuig, trein of misschien gaat u wel op cruise?

Tegenwoordig houden vrijwel alle reisorganisaties rekening met de zorgmiddelen die mensen mee op reis willen nemen. Een rolstoel, rollator of scootmobiel kan vaak zonder al te veel rompslomp met u mee reizen naar uw bestemming, zodat u er daar ook van kunt genieten. Het is alleen wel belangrijk dat u voorafgaand aan uw reis contact opneemt met uw reisorganisatie om uw zorgmiddel aan te melden. Hoe dit in grote lijnen werkt leest u hieronder.

Scootmobiel in het vliegtuig

Gaat uw hulpmiddel met u mee in het vliegtuig? Vliegmaatschappijen zullen dit op voorhand willen weten. Zij stellen namelijk een aantal eisen aan het meenemen van uw zorgmiddel. Neem daarom contact op met uw vliegmaatschappij om deze voorwaarden door te nemen. Op de website kunt u deze informatie ook vaak vinden. Vaak moet u bij de aanmelding de afmetingen en het gewicht van de scootmobiel doorgeven en soms wordt er ook gevraagd om een medische verklaring die niet ouder is dan 1 maand en die is ondertekend door een arts. Om u een voorbeeld te geven van de voorwaarden hebben wij van een aantal vliegmaatschappijen de voorwaarden opgesomd. Let er hierbij wel op dat deze voorwaarden gelden om het moment van publicatie van dit artikel en daarom in verloop van tijd door de vliegmaatschappij aangepast kunnen zijn. Het artikel heeft enkel een informatief doel.

Transavia

 

 

 • Het vervoer is gratis
 • Per vlucht is er ruimte voor één scootmobiel
 • De scootmobiel kan niet mee tot het aan het vliegtuig
 • Hij mag niet groter zijn dan 86 cm
 • U moet hem zelf reisklaar maken

Ryanair

 

 

 • Minimaal 48 uur voor vertrek dient de aanvraag te worden ingediend.
 • Bij de aanvraag moeten de afmetingen en het gewicht worden vermeld. De scootmobiel mag niet hoger zijn dan 81 cm, breder dan 119 cm en langer dan 119 cm. Max. gewicht is 32 kg.
 • Gevraagd wordt om de gebruiksaanwijzing mee te nemen.
 • Alleen droge accu’s zoals Gel accu’s zijn toegestaan.
 • U dient hem zelf reisklaar te maken en o.a. de accu te isoleren en blootgestelde accupolen te beschermen tegen kortsluiting.

 

TUIfly

 

 

 • Het vervoer is gratis
 • Per vlucht kunt u twee hulpstukken meenemen in het bagageruim.
 • De scootmobiel kan niet mee tot aan het vliegtuig een medewerker van de luchthaven zal u naar het vliegtuig begeleiden
 • Hij mag niet hoger zijn dan 80 cm, breder dan 113 cm en langer dan 112 cm. ook mag deze niet zwaarder zijn dan 150 kg.
 • Minimaal 72 uur voor vertrek dient de aanvraag te worden ingediend. Dit kan doormiddel van het aanvraagformulier, het reisbureau of telefonisch.

 

Scootmobiel in de trein

 

 

Reizen met uw scootmobiel in de trein gaat vaak erg gemakkelijk. Op de perrons is vaak al rekening gehouden met mensen met een mobiliteitsbeperking, zo is er standaard een lift te vinden, zijn er hellingbanen en zijn er extra brede poortjes aanwezig. De treinen zijn voorzien van extra brede deuren en in de trein zijn speciale zitplaatsen. Reist u met u scootmobiel dan kan het verstandig zijn vooraf u reis te melden bij bijvoorbeeld NS. De NS heeft verrijdbare bruggen waarmee u met uw scootmobiel de trein in kunt rijden. Deze verrijdbare bruggen zijn op ruim 100 stations aanwezig en alleen daarvoor opgeleid personeel mag deze bedienen.

Scootmobiel op cruise

 

Ook als u op cruise gaat kunt u in de meeste gevallen uw hulpmiddel meenemen. De meeste schepen zijn goed toegankelijk voor mensen met een hulpmiddel maar ook hier is van toepassing dat u deze voorafgaand aan de reis moet aanmelden. De organisatie zal de afmetingen en het gewicht van de scootmobiel bij de aanmelding willen ontvangen. Geef ook bij uw reservering aan dat u een hut wilt reserveren die met uw scootmobiel toegankelijk is. Ook op verschillende schepen kan een medische verklaring die ondertekend is door uw arts noodzakelijk zijn.

Scootmobiel op uw vakantiebestemming

Heeft u zelf een appartement of hotel gereserveerd maak dan ook hier kenbaar dat u met een scootmobiel komt. Waarschijnlijk heeft u er bij de reservering al rekening mee gehouden en heeft u gekozen voor een goed toegankelijk appartement of hotel. Het zou vervelend zijn als u op de bestemming arriveert en u tijdelijke onderkomen niet kan betreden. Geef het daarom bij de reservering duidelijk door zodat de afdeling reserveringen u een kamer kan toewijzen die goed toegankelijk is, bijvoorbeeld dicht bij de lift of een appartement op de begane grond.

Scootmobiel huren?

 

 Wilt u een scootmobiel mee op reis nemen maar bent u niet in het bezit hiervan? Bij ons kunt u voor de vakantieperiode een scootmobiel huren. De huurkosten zijn afhankelijk van de huurperiode.
 
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website, stuur ons een mail via info@scootmobielaanhuis.nl of bel ons via 0181-850439.

 

 

Nieuw in ons assortiment! De snelst opvouwbare lichtgewicht scootmobiel ter wereld: de Brio

 

Neem de Brio gemakkelijk met u mee op reis. In één simpele beweging wordt de scootmobiel een handzame koffer die u als reiskoffer zo met u mee rolt. De Brio weegt slechts 27 kg. heeft een actieradius van 20 km en gaat 8 km per uur.

 

 

 

Brio opvouwbare scootmobiel uitklappen.png
Brio scootmobiel lichtgewicht opvouwbaar.png
Brio opvouwbare scootmobiel 3 wiel.png
Brio opvouwbare scootmobiel.png
Brio opvouwbare scootmobiel lichtgewicht.png
Brio opvouwbare scootmobiel hendel.png
Brio opvouwbare scootmobiel op reis.png
Brio opvouwbare scootmobiel stuur.png

 

 

 

 

Leuk? Deel het!